Ma 2024. április 19., péntek, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
Home Blog, Fórum, Link Auditor válaszol
Auditor válaszol
Új kérdést az alábbi email címen tudsz feltenni: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

ISO 9001:2000-es szabványról az ISO 9001:2008-as szabványra való átállás
( 6 Szavazatok )

 

Tisztelt Auditor!

Cégünknél, amely műanyag fröccsöntéssel és szereléssel foglalkozik, a közeljövőben audit lesz. Ez az audit megújító audit, amely azért olyan fontos számunkra, mert az ISO 9001:2000-es szabványról az ISO 9001:2008-as szabványra való átállást jelenti.
Szeretném a tanácsát kérni, hogy melyek lehetnek azok a kritikus pontok, amelyekre különösen nagy figyelmet kell fordítanunk, illetve mire kell nagyobb hangsúlyt fektetnünk az átállás során.

Üdvözlettel: 

Nóra

 

Bővebben...
 
Árajánlat adás vs APQP
( 6 Szavazatok )

T. MIBI!

A kérdésem a következő:

Amikor a Vevőnek árajánlatot adunk akkor előzetesen számos kérdésre választ kell adnunk ill. számos feltételt vizsgálunk, amelyek egyben az APQP folyamat kezdeti fázisában is megtalálhatók (rajzok / specifikációk átvizsgálása, műveletterv elkészítése, beszállítók meghatározása (körvonalazása), vizsgálatok megtervezése, új berendezések és eszközök meghatározása, stb...)

Ez azt jelenti, hogy az "árajánlat adás" folyamata az APQP része? Ha igen, hogyan illeszkedik? Továbbá: ismerve a feldolgozott árajánlatok és azok megvalósulásának (tényleges gyártásba vitelének) számszerű arányát, ilyen módon az árajaánlat adásnak mint kezdeti "minőségtervezésnek" az erőforrás igénye túl nagynak látszik!!!???

Kérem szíves véleményüket:

Üdvözlettel,

Zoltán

Bővebben...